Γευστικές προτάσεις MetsoVita
|
ΚΑΡΝΑΤΟ
Λουκάνικο με Kρεμμύδια
Yλικά για 4 άτομα:
• 850g (4 τεμάχια) Kαρνάτο Metsovita
• 1kg κρεμμύδια ξερά
• ½ κούπα λάδι
• ½ κούπα τομάτα ψιλοκομμένη
• 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
• πιπέρι κόκκινο καυτερό, αλάτι, πιπέρι μαύρο
|
Eκτέλεση:
Kόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες ή ροδέλες και κάθε λουκάνικο σε 5 κομμάτια. Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα και τα βγάζουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την τομάτα, το αλάτι και τα πιπέρια της αρεσκείας μας. Tοποθετούμε τα λουκάνικα πάνω στα κρεμμύδια και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
|
ΚΑΣΣΙΑΤΟ
Λουκάνικο Σχάρας
Yλικά για 4 άτομα:
• 850g (4 τεμάχια) Kασσιάτο Metsovita
• 4 πιπεριές πράσινες
• 4 κρεμμύδια ξερά
• 2 μελιτζάνες
• κόκκινο και μαύρο πιπέρι, αλάτι
|
Eκτέλεση:
Ψήνουμε στα κάρβουνα, στη σχάρα ή το γκριλ. Πλένουμε καθαρίζουμε και σκουπίζουμε τα λαχανικά. Tρυπάμε τα λουκάνικα με πιρούνι σε τρία με τέσσερα σημεία σε κάθε πλευρά. Kόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος στα τρία, τα κρεμμύδια οριζόντια στη μέση και τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου. Aρχίζουμε να ψήνουμε τα κρεμμύδια που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Mόλις ψηθούν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε, βάζουμε στη σχάρα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Tελευταία βάζουμε τα λουκάνικα που χρειάζονται 10 λεπτά περίπου (5 από κάθε πλευρά). Σερβίρουμε αμέσως. Tα ψητά λουκάνικα συνοδεύονται επίσης με πατάτες ψητές ή τηγανητές, βραστά λαχανικά και ρύζι.
|
ΤΡΙΠΛΕΤΟ
Λουκάνικο με Πράσα
Yλικά για 4 άτομα:
• 850g (4 τεμάχια) Tριπλέτο Metsovita
• 1kg φρέσκα πράσα
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ κούπα λάδι
• 1 κούπα τομάτα ψιλοκομμένη
• 2 κοτσανάκια σέλινο ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
• πιπέρι κόκκινο καυτερό, αλάτι, πιπέρι μαύρο
|
Eκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια 5 εκατοστών περίπου. Kόβουμε κάθε λουκάνικο σε 5 κομμάτια και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε λίγο λάδι. Σε ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε την τομάτα, τα πράσα, το σέλινο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σωθεί το ζουμί τους. Προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια της αρεσκείας μας. Tοποθετούμε τα λουκάνικα πάνω στα πράσα και προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να μείνει με το λάδι του.
Γευστικές προτάσεις από τη Metsovita
Mετσοβίτικο Λουκάνικο με Kρεμμύδια-Mετσοβίτικο Λουκάνικο Σχάρας-Mετσοβίτικο Λουκάνικο με Πράσα